אם גם לכן יצא לערוך שיפוץ בדירה או בעסק שלכם או אפילו טוב מכך, לבנות בית חדש, ודאי התעכבתם רבות על נושא החלונות. אנו משקיעים מאמץ רב מאוד בבחירת סוגי הפרופיל (לכו רק על אלומיניום), בצבעים שלו, בצורה החיצונית ובעיצוב, אפילו אנו שמים דגש על התריס והארגז שלו ושיטות ההפעלה השונות ועוד. הדבר היחיד שאנו פחות שמים לב אליו הוא נושא הזכוכיות.
והאמת, למה שנשים לב. זכוכית היא זכוכית, לא? רואים דרכה- זה מספיק. קבלנים רבים מנצלים זאת ומתקינים זגוגית פשוטה. את התוצאה של מעשה זה תרגישו בהמשך. פתאום תראו ותחוו שהזכוכית הפשוטה שהתקינו לכם לא ואטמת מפני מים, רעשים ולא מבודדת מפני חום וקור. קבלנים איכותיים יותר ואמינים יותר דווקא יבואו וישאלו אתכם: רוצים זכוכית בידודית או טריפלקס? לא בדיוק ולא תמיד תבינו למה הם מתכוונים ומהם החסרונות והיתרונות של כל אחד מן הסוגים. לכן אנחנו פה לעזור לכם. הנה המדריך המלא שיעזור לכם להחליט: זכוכית בידודית או טריפלקס.
קודם כל רקע
זכוכית עצמה, אינה חומר שמבודד היטב. לכן, אם החלון שלכם יורכב מזכוכית בודדת אחת, רמת הבידוד שלה תשאף לאפס. כמובן שלא רק הזכוכית משפיעה על רמת הבידוד אלא גם הפרופיל של החלון והצורה בה התקינו אותו או יותר נכון האם התקינו אותו בצורה טובה, אבל לזכוכית עצמה, משמעות רבה בכל זאת. כדי שהזכוכית תהיה מבודדת יותר, מפני רעשים, קור וחום, אנחנו צריכים להפוך אותה לכבדה יותר, חזקה יותר או עבה יותר. וכאן בדיוק נכנסים לתמונה זכוכית בידודית או טריפלקס.
זכוכית טריפלקס והיתרונות שלה
זכוכית טריפלקס היא זכוכית רבודה, דהיינו מכילה יותר משכבה אחת. למעשה, אלו 2 זכוכיות המודבקות אחת על גבי השנייה באמצעות דבק מיוחד, שאינו פוגע בשקיפות החלונות. לעיתים זכוכית אחת תהיה עבה יותר מהשנייה ולעיתים לא. בכל אופן, כאשר תנועת הקול מגיעה, למשל מהרחוב הסואן אל הזכוכית החיצונית, היא נשברת ואינה חודרת את שכבת הדבק ואת הזכוכית השנייה.
זהו גם היתרון של זכוכית הטריפלקס. היא מצוינת בבידוד אקוסטי והפחתת הרעשים החיצוניים. היתרון השני והמשמעותי שלה, הוא היתרון הבטיחותי. ליתרון זה, שני זוויות עיקריות. ראשית, זוהי זכוכית מצוינת כקו הגנה מפני פריצות ושברים. העובדה כי בין 2 הזגוגיות יש דבק, מקשה מאוד על ניפוצה ושבירתה וגם אם הדבר מצליח אי אפשר לפעור בה חור ולהיכנס דרכה. הזכוכית אומנם תהיה שבורה אך תישאר במקומה. היא גם לא תתנפץ ולכן תמנע פציעות. היתרון השני גם הוא מתבסס על החוזק שלה ולכן מאפשר לשים אותה על מפתחים גדולים מאוד (למשל יציאות גדולות מאוד למרפסת או לגינה), כך שהן מעניקות בטחון גם בגדלים אלו.
זכוכית בידודית והיתרונות שלה
למרות היתרונות של זכוכית טריפלקס בתחום האקוסטי ובתחום הבטיחות, היא נופלת מהזכוכית הבידודית בתחום הבידוד, ביחוד בנושא הבידוד התרמי. גם הזכוכית הבידודית היא זכוכית כפולה אל שבין זכוכית לזכוכית אין דבק אלא הן מותקנות כאשר יש מרווח אוויר ביניהן. בחלק מן המקרים, יוסיפו למרווח זה גז מיוחד, שיעצים את תכונות הבידוד. ככל שהמרווח בין הזכוכיות יהיה גדול יותר, יכולות הבידוד ישתפרו. שכן הזכוכית הראשונה, החיצונית, שתהיה למשל קרה יותר, לא תשפיע מבחינת קור על הזכוכית הפנימית ולכן, הבידוד התרמי יהיה גבוה יותר. אם זאת חשוב לדעת כי לא ניתן ליצור מרווח גדול מידי, משום שעדיין נצטרך, שיהיה מתאים לפרופיל המסגרת.
זכוכית בידודית או טריפלקס?
אז מה להתקין, זכוכית בידודית או טריפלקס? שתי הזכוכיות טובות ובוודאי יעילות יותר מזכוכית אחת בודדת. התשובה נעוצה בעיקר בצרכים שלכם. אם אתם גרים במקום קר מאוד או חם מאוד (בהרים או בערבה, למשל), זכוכית בידודית תהיה יעילה יותר ותקנה לכם שקט בגזרה התרמית. אם אתם גרים במקום סואן יותר, זכוכית טריפלקס, תקנה לכם פתרון אקוסטי. בכל קרה, היה הזכוכית אקוסטית או בידודית, חשוב להתקין אותה רק על ידי מומחים ומתקינים מקצועיים. בסופו של דבר, גם הזכוכית הטובה ביותר לא תהיה יעילה אם לא תותקן כיאות.