חלון הוא תוספת מבורכת בכל חלל. החלון מאפשר לאוויר נקי להיכנס פנימה, ומייצר גם אור טבעי שמחמיא תמיד לכל מרחב. מצד שני, חלון הוא גם פתח לתופעות לא רצויות: כניסת יתושות טורדניות, זבובים מציקים, ג'וקים שגורמים לרוב בני האדם להירתע בגועל ואפילו צרעות. כשמוסיפים רשתות לחלונות מנטרלים את הצד השלילי גם כשהחלון עצמו פתוח ואפשר ליהנות מבריזה נעימה, ולכן זוהי אופציה מומלצת. כאן בעמוד תמצאו פירוט של כל סוגי הרשתות, על-מנת שתוכלו להגיע להתאמה מושלמת לצרכים הספציפיים שלכם.
רשתות גלילה – מקסימום פונקציונליות בכל סוג של חלון
סוג אחד של רשתות לחלונות שכדאי להכיר הוא רשת הגלילה. רשת כזו יכולה להגיע גם עם מנגנון ידני שמעלה אותה ומוריד אותה וגם עם מנגנון חשמלי שמבצע את הפעולה. כשהרשת מורדת, מקבעים אותה למסגרת החלון כך שהמחסום האפקטיבי נגד המעופפים הלא רצויים יציב וממלא את ייעודו.
הפתרון הזה מומלץ בעיקר לחלונות שבהם לא ניתן להתקין רשת הזזה מסיבות שונות, למשל חלון דריי קיפ או חלון סקיילייט. גם במקומות אחרים זוהי רשת נוחה מאוד לשימוש.
רשת שקופה – להמשיך ליהנות מהנוף
סוג שני של רשתות נגד יתושים, ג'וקים ושאר בעלי חיים לא רצויים הוא זה השקוף. רשת שקופה לחלון מצליחה גם למנוע מחרקים שונים להיכנס לבית וגם לשמור על הנוף היפה שנשקף מבחוץ, כלומר בני הבית יכולים להמשיך ליהנות מהחיבור לסביבה גם כשהרשת בפעולה.
יתרון נוסף של רשתות לחלונות מהסוג הזה הוא כמות האור המקסימלית שנכנסת לחלל. חוץ מרשתות שקופות, יש גם רשתות אולטרה שקופות ובלתי מורגשות עוד יותר, למקרים שבהם השיקול האסתטי מקבל משקל גבוה במיוחד.
רשתות לחלונות בבתים שיש בהם חיות מחמד
רשתות לחלונות, כשהן איכותיות כמובן, עמידות בפני רוחות חזקות וגם הפעלת כוח מצד בני אדם. יחד עם זאת הן לא עמידות בפני כלב או חתול שמנסה לפרק אותן (כחלק ממשחק, מתוך רצון לעבור לצד השני של החלון או הדלת או מכל סיבה אחרת). לכן, בבתים שיש בהם חיות מחמד, חשוב להתקין רשתות עמידות לבעלי חיים. אלו הן רשתות חזקות במיוחד, והן מתאימות למשל בתור רשת לחלון שהוא גם דלת יציאה למרפסת.
רשת לחלון ממ"ד
המרחב המוגן הדירתי, הממ"ד, משמש באופן טבעי מטרות נוספות בימי שגרה. לכן, גם בו נרצה ליהנות מחיים ללא יתושים, זבובים ושאר מטרדים. ניתן להוסיף רשת גם לחלון ממ"ד, אבל חובה להקפיד על תקנות פיקוד העורף, ובפרט לזכור שהחלון נועד גם לספק דרך מילוט במקרה חירום. בהתאם רשת לחלון ממ"ד יכולה להיות רשת גלילה או רשת נשלפת. רשתות נשלפות לחלונות מקובעות עם מנגנון קפיצי או מנגנון מגנטי, ובמצבי חירום פשוט שולפים אותן החוצה. עוד אופציה היא רשת כנף.
